lovaniaHet Leuvense Château Bag in Box verdeelt voortaan de aperitiefwijnen van Lovania. Het gaat om Lovania, Fiere Margriet en Hete Mie, drie streekproducten die sinds 2005 ontwikkeld worden door Ivan Merckx.

Het bedrijf van Chris De Baets en Kristine Coenen uit de Fazantenlaan in Kessel-Lo is als wijnhandel gespecialiseerd in de betere wijn in Bag in Box (Bib’s). ” Wij importeren een assortiment van zowat dertig Franse kwaliteitswijnen”, zegt Kristine Coenen.

Merckx startte in 2005 met het produceren van Lovania. Hij deed dit op basis van een oud Leuvens recept uit 1650. Na enkele jaren kwam hij in contact met een bottelarij in Antwerpen. Sindsdien laat hij de Lovania, de Hete Mie en Fiere Margriet, bottelen in Antwerpen. Zo kan deze eeuwenoude Leuvense aperitiefwijn nog steeds gedronken worden. Château Bag in Box staat voortaan in voor de verdeling.

Château Bag in Box richt zich ook tot bedrijven. “Uiteraard kunnen bedrijven bij ons terecht voor kwaliteitswijnen als relatiegeschenk”, zegt Chris De Baets. “Wij zorgen voor een luxueuze verpakking en zo gewenst ook voor gepersonaliseerde Bag in Box met het logo of zelfs bedrijfsinformatie. We helpen bedrijven ook om de juiste wijn te kiezen voor hun opendeurdagen of bedrijfsrecepties. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste wijn te kiezen, maar het is wel belangrijk voor de uitstraling van het evenement en het bedrijf.”

Meer info op chateaubib.com.