Jan Toye, Jan Vandenwyngaerden en Andrew Lestiboudois. Fotoreportage: 442568  Brouwerij Palm  Straat: ...  Gemeente: Steenhuffel

Jan Toye, Jan Vandenwyngaerden (midden) en Andrew Lestiboudois.

De CEO van Palm Belgian Craft Brewers uit Steenhuffel, de 61-jarige Jan Vandenwyngaerden, stapt in het voorjaar van 2016 op. Ook exportdirecteur Bart Brits stapt op. De nieuwe marketingdirecteur Kristof Ampe moet het bedrijf, dat in de rode cijfers zit, een nieuwe impuls bezorgen.

Jan Vandenwyngaerden wil in mei 2016 stoppen als CEO van Palm Craft Brewers, brouwerij van onder meer Palm, Rodenbach en Brugge Tripel. Vandenwyngaerden staat al tien jaar aan het roer en vroeg zijn ontslag zelf aan om persoonlijke redenen. Hij kon de neerwaartse spiraal van Palm niet keren. Het bedrijf zag de populariteit van het Palm-bier sinds 1998 halveren. De omzet was op tien jaar tijd gedaald van 60 miljoen euro tot 52,5 miljoen euro vorig jaar. Hij hoopt 2015 af te sluiten met een winst en dus positieve cijfers.

Ook exportdirecteur Bart Brits verdwijnt, omdat de Belgische en Nederlandse divisies door de directeur van Nederland zullen worden geleid. Brits zorgde voor een exportstijging van 6.000 naar 50.000 hectoliter.

De nieuwe marketingdirecteur Kristof Ampe moet het tij in positieve zin doen keren. Hij heeft ervaring opgedaan op de marketingdiensten van brouwer AB InBev en voedingsconcern Unilever. Zijn focus zal liggen op Rodenbach en Brugge, en de nieuwe bieren Arthur’s Legacy en Cornet. (Bart De bruyn)