centratecJLL, financieel en professioneel dienstverlener gespecialiseerd in vastgoed,  kondigt de verhuur aan van 11.000m² opslagruimte en 630m² kantoren aan Centratec. Door de toename van de activiteiten van Centratec was een verhuizing noodzakelijk. De nieuwe site is 2,2 ha groot en bevindt zich in Boortmeerbeek.

Centratec is een groothandelaar in materiaal voor verwarming, ventilatie en piping. Het distributiecentrum van Centratec was aanvankelijk gevestigd in Mechelen, maar het bedrijf had te kampen met plaatsgebrek. Daarom zocht Centratec naar een alternatief. Na advies en bemiddeling van JLL werd geopteerd voor een state-of-the-art warehouse dat voorheen werd gebruikt door Henkel en AVEVE.

 De strategische ligging en de vrije hoogte van 11 meter waren doorslaggevende factoren om de beslissing te nemen. Dankzij deze troeven beschikt Centratec nu over een ruimer distributiecentrum. Aangezien Centratec vooral actief is in de regio’s Mechelen en Leuven, werd gekozen voor Boortmeerbeek. Deze gemeente ligt centraal tussen beide regio’s.

JLL onderhandelde voor rekening van de eigenaar, een privé-investeerder aan wie JLL twee jaar geleden de site heeft verkocht.​ (Leen De Moor)