Centen voor vorming van ondernemers

leuvenincDe provincie Vlaams-Brabant trekt 80.000 euro uit voor organisaties die vorming voor ondernemers aanbieden. De centen, onder de vorm van subsidies, gaan naar vijf instellingen en organisaties uit de regio.

Met vorming op maat wil de provincie ondernemers daadwerkelijk een duwtje in de rug geven. “Met deze steun willen we het ondernemerschap, de economische activiteit en de welvaart in onze innovatieve kennisregio stimuleren en versterken”, stelt Marc Florquin, gedeputeerde van Economie.

Leuven Innovation Networking Circle, kortweg Leuven.inc, krijgt een financiële injectie van 23.992,50 euro voor het project ‘Brown Bag Lunches-Learn, Exchange & Accelerate’.

Hogeschool UC Leuven-Limburg valt in de prijzen voor ‘Moving Minds On Wheels’. Dat project brengt 21.942 euro op.

De recentelijk gefusioneerde regionale afdeling van Voka wordt gesteund voor  ‘Starten en weer doorgaan: ondernemersvorming voor het jonge bedrijf’. De Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant  ontvangt hiervoor 20.000 euro.

De in Leuven verankerde Boerenbond mag rekenen op 7.417,17 euro voor ‘Lean in land- en tuinbouw’.

Het Starterslab Vlaams-Brabant krijgt 6.600 euro voor het project ‘Ondernemerscompetenties in het kwadraat’.

De vijf organisaties stellen hun project voor op 8 februari op de hogeschool UC Leuven-Limburg campus Proximus in Heverlee. Daarbij hoort een demonstratie van eyetracking. Dat is een tool waarbij je kan nagegaan hoe iemand kijkt naar een logo, advertentie of website. Deze gegevens kan je omzetten in een heatmap.