Brussels Airport heeft er een nieuwe superklant bij. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific legt vanaf 25 maart 2018 een rechtstreekse verbinding in tussen Zaventem en Hongkong. Het gaat om de eerste rechtstreeks verbinding met de speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Per week staan vier vluchten geprogrammeerd.

Met de nieuwe verbinding versterkt de luchthaven van Zaventem haar netwerk naar Azië. “Hongkong is een erg gewilde bestemming en een zeer belangrijke internationale markt”, zegt Florence Muls, woordvoerster van Brussels Airport. “Deze bestemming opent ook deuren naar de rest van Azië.”

Brussels Airport is tevreden dat het een van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen kon aantrekken. De verbinding krijgt een vuurdoop op 25 maart 2018 aan een ritme van vier vluchten per week, met aankomst in Zaventem rond 7 uur en vertrek richting China in de vroege namiddag.

De toekomstige Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium kondigde in mei ook al aan vanop Brussels Airport naar Hongkong te willen vliegen. Eveneens aan een wekelijks ritme van vier vluchten, om op een later moment naar zes over te schakelen. Maar de maatschappij wacht nog steeds op een exploitatievergunning.