carrefourMaandag 6 juli doorkruist de Tour de France Aarschot. “Als sponsor van ’s werelds grootste wielerwedstrijd en partner van het dagelijkse leven in Aarschot en haar deelgemeenten vieren we met Carrefour Market en Express de doortocht met een heus Tourdorp”, zegt Baptiste van Outryve. “De mensen kunnen er de hele dag gratis genieten van dit wielerfestijn. De doortocht van de Tour de France wordt ongetwijfeld een van de sportieve hoogtepunten van het jaar voor de inwoners van Aarschot en omstreken. Je krijgt immers maar zelden de kans om de beste wielrenners ter wereld van zo dichtbij te zien.”

“Maandag 6 juli slaan we met Carrefour onze tenten op aan het Jos Daemsplein in Rillaar. Twee grote vrachtwagens vol materiaal staan garant voor het Carrefour Market en Express Tour de France dorp dat ruim 2.600 vierkante meter groot wordt en waar alle inwoners van Aarschot en omstreken gratis kunnen genieten”, zegt  van van Outryve. “Je kan er de hele etappe op reuzenscherm bekijken en proeven van onder andere Java-koffie, koekjes van Jules Destrooper, Delacre en Michel & Augustin, Beckers snacks, Maes Raedler en Mort Subite, Bister en een barbecue, ondersteund door Manna sauzen. Er is ook een fotostand in het thema van de Tour de France.”

Carrefour betrekt lokale verenigingen bij dit evenement. Ze kunnen in het Tour de France dorp activiteiten organiseren. De dienst Toerisme is aanwezig en verder Toneelvereniging t’Debuut, Bruine – het Tuinwijkcomité, FC Rillaar, KSA en vzw Medina.