De schoenenketen Avance wordt fors afgeslankt. Dertien van de veertig winkels krijgen nieuwe eigenaars: de Cardi Fashion Group. Achter die groep zitten Dirk Peumans en Caroline De Backer, de uitbaters van de huidige Avance-vestiging in Leuven.

Euro Shoe Group verkoopt zijn schoenenketen Avance. Van de veertig Avance-winkels gaan er dertien over naar de Cardi Fashion Group. Een deel van de resterende winkels zal de deuren sluiten. Dat maakte Euro Shoe Group dinsdag bekend.

“De Avance-winkels passen niet meer in de strategie van de Euro Shoe Group”, zegt ceo Kurt Moons. Het familiebedrijf wil zich focussen op de aangekondigde ombouw van de Shoe Discount-winkels naar het Bristol-merk.

Cardi Fashion Group neemt dertien Avance-winkels over. Die zijn vooral geconcentreerd in het Limburgse. Daardoor blijft een vijftigtal jobs gewaarborgd, stellen de overnemers. Euro Shoe Group blijft minderheidsaandeelhouder.

Van de resterende winkels worden er drie omgevormd tot Bristol. In Wallonië wordt een vijftal winkels overgenomen door de keten Maniet. “De resterende winkels worden verkocht of krijgen een uitdoofscenario”, stelt Moons. Voor het personeel in die winkels wordt een oplossing gezocht.

Volgens Dirk Peumans was Avance verlieslatend, maar zijn de dertien overgenomen vestigingen wel rendabel. Veel winkelketens staan onder druk door het succes van onlineshoppen, met sluitingen en herstructureringen als gevolg. Maar dat schrikt de overnemers niet af. “De sector komt uit een moeilijke periode. Maar dit is ook het moment om te investeren”, zegt Peumans.