Lasertag wordt alsmaar populairder in ons land, zo kan je nu zowel in Keerbergen als Schiplaken (Boortmeerbeek) lasershooten. In Schiplaken werden de terreinen van camping Tip geruimd, in Keerbergen breidde Bowling Berkerijs uit.

Lasertag is een actief spel dat je kan vergelijken met paintball, maar dan net iets minder pijnlijk. Voor David Nauwelaers begon het avontuur vijftien jaar geleden al. Hij besliste zijn eigen materiaal aan te kopen omdat paintballen flink wat geld kostte. Samen met drie partners, Marjan Verhaegen en Wouter en Kathleen De Cuyper biedt het viertal nu ook lasershoots aan op de oude terreinen van camping Tip. Een terrein met een oppervlakte van 1,2 ha.

Avatar 

In Bowling Berkerijs werken ze met een ander concept. Daar maakten uitbaters Tatiana Escolano en Ives van Eyken plaats voor een indoor lasershoot arena. De ondernemers merkten dat de benedenbanen niet voldoende benut werden dus toverden ze deze om in een indoor lasershoot die in het teken staat van Avatar. “Het is  eerder een bescheiden maar erg gezellige ruimte geworden. We zijn niet over een nacht ijs gegaan, we hebben dit twee jaar lang goed voorbereid”, zegt Tatiana. “De combinatie van bowling en lasershooting zal volgens ons aanslaan. Op termijn willen we van de lasershoot een constante maken, zoals de bowling dit al 42 jaar lang is.”