C-Valley Leuven is boven het doopvont gehouden. De vereniging wil een samenwerking op gang brengen tussen de bedrijven op het Research Park in Haasrode en hun collega’s van de Ambachtenzone in Heverlee met de bedoeling hun positie op verschillende vlakken te versterken. Roland Vanderstukken is aangesteld als voorzitter. 

De bedrijventerreinvereniging wil het overleg tussen de bedrijven organiseren en het aanspreekpunt zijn voor overheden en andere externe partijen. Met C-Valley Leuven bundelen de bedrijven hun krachten om samen te werken op vlak van onder andere mobiliteit, beveiliging, goederenstromen, vergroening van het terrein, sportactiviteiten,… Ook Interleuven, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Vlaams-Brabant, de stad Leuven en Voka zitten mee aan tafel. “C-Valley Leuven wil een bedrijvengemeenschap worden die zijn leden verbindt, vertegenwoordigt en versterkt”, aldus Roland Vanderstukken, nieuwbakken voorzitter C-Valley Leuven.

Zelf bedruipende vereniging 

“Na jaren bedrijventerreinmanagement te hebben verzorgd vanuit Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op basis van subsidies, hebben we nu geopteerd voor een duurzame oplossing in de vorm van een zelf bedruipende vereniging samen met de bedrijven”, vult Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant, aan. 

C-Valley Cycle Chain 

De eerste activiteit van C-Valley Leuven vindt plaats op 24 mei aanstaande: C-Valley Cycle Chain.  Tijdens dit event zal de fiets gepromoot worden in het kader van het woon-werkverkeer van de werknemers van Haasrode. Meer informatie over de C-Valley Cycle Chain: https://www.facebook.com/events/196018721179753/.