C.R.V. Corthouts neemt een lot koekjes van het merk Belkorn uit de handel. Het gaat om het product biscuits biskids met appelconcentraat. De koekjesproducent uit Diest doet dat in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

De maatregel wordt volgens de producent genomen nadat er een overschrijding van de aanbevelingslimitet van de chemische stof acrylamide werd vastgesteld. “Acrylamide vormt zich tijdens verhittingsprocessen van natuurlijk zetmeelrijke voedingsmiddelen in een waterarme omgeving”, zegt de koekjesproducent.

De stof is schadelijk voor de gezondheid bij inname van grote hoeveelheden. “We beslisten om de koekjes uit de handel te nemen omdat we geen enkele concessie willen doen met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van onze  producten.”

Het bedrijf verzoekt consumenten die in het bezit zijn van lot 171401 met vervaldatum 3 april 2018 om de koekjes terug te brengen naar de winkel. Het product werd via verschillende verkooppunten in België verspreid.