C.O.O.L.E. tour met jong potentieel

UnizoUnizo en Jobkanaal lanceren op 28 mei de tweede editie van de “C.O.O.L.E. tour”. Enkele ondernemingen stellen dan hun deuren open voor jonge potentiële talenten. C.O.O.L.E. staat voor Competent, Opgeleid, Open, Leerrijk en Energiek waarmee de focus wordt gelegd op de motivatie en skills van jonge potentiële werknemers.

Dit initiatief kadert in de doelstellingen van het project ‘Jongeren aan het werk’ van de Vlaamse overheid, waar Unizo en Jobkanaal mee hun schouders onder zetten.
“Het doel is tweeërlei”, zegt Goele Vanhelmont, Adviseur Jobkanaal bij Unizo Vlaams-Brabant & Brussel. “We willen kortgeschoolde jongeren naar duurzame tewerkstelling leiden en werkgevers concrete tools geven voor de tewerkstelling van deze doelgroep.”

De jonge talenten trekken op 28 mei per bus, per fiets of te voet van bedrijf naar bedrijf. “Bij ieder bedrijfsbezoek krijgen ze een voorstelling van het bedrijf, een kijk op het personeelsbeleid en als afsluiter een begeleide rondleiding met een getuigenis van een jonge werknemer”, zegt Vanhelmont.
Over heel Vlaanderen krijgen kortgeschoolde jongeren zo de kans om kennis te maken met technische beroepen in KMO’s en inzicht te verwerven over hoe het er in het bedrijfsleven en op de werkvloer in werkelijkheid aan toe gaat. Voor de deelnemende werkgevers is dit een opportuniteit om de drijfveren en talenten van deze doelgroep beter te leren kennen.

In Vlaams-Brabant nemen twee bedrijven deel. De jonge talenten trekken naar The Compost Bag Company in Herent. Dat bedrijf produceert composteerbare zakken en folies uit hernieuwbare materialen en commercialiseert ze in heel Europa. Het bedrijf heeft een uitgebreid en flexibel productieapparaat en is daardoor in staat veel verschillende producttypes aan te bieden. In Haacht bezoeken ze Anka Office Planet. Daar horen ze het verhaal van twee vrouwen die het bedrijf deden groeien van een klein winkeltje met schoolartikelen tot een ‘kantoorplaneet’.