De Lijn Vlaams-Brabant en handelsorganisatie Liefst Leuven zetten de herfstshopping in Leuven op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober extra in de kijker. Dat doen ze met een modeshow op de bus in het centrum van de stad. De bussen van de Vlaamse vervoersmaatschappij worden omgetoverd tot catwalk met defilerende modellen.

Modellen pendelen zaterdag van 13 tot 14.30 uur tussen het station en het Rector De Somerplein. In de Diestsestraat defileren ze op een echte catwalk met rode loper.

De herfstshopping is vanuit heel wat rand- en deelgemeenten makkelijk en duurzaam bereikbaar met de bussen van De Lijn. Reizigers kunnen uitzonderlijk het hele weekend gebruik maken van het voordelige winkelbiljet, naast de P+Bus parkeerformule.

Het winkelbiljet kost 2 euro en is geldig op alle rechtstreekse lijnen naar Leuven. Reizigers kunnen het aankopen bij de chauffeur en stappen af aan een van de haltes in het centrum. Het biljet is geldig voor één verplaatsing heen en terug en uitzonderlijk ook te koop op zondag.

Voor wie zijn auto achterlaat op een van de deelnemende parkings is er de P+Bus parkeerformule. Op vertoon van het parkeerticket geeft de buschauffeur een gratis biljet heen en terug voor alle inzittenden van de wagen. De parkings zijn De Bond, Heilig Hart, NMBS, Philipssite, Teken (Gasthuisberg) en Vaartkom.

Tot slot is er een gratis winkelpendel op zaterdag. Dan kunnen winkelaars hun auto gratis achterlaten op randparking Wetenschapspark Arenberg. Een gratis  pendelbus verbindt de parking om de tien minuten met de halte Dirk Boutslaan in het centrum tussen 10 en 19 uur. De bus rijdt met en dankzij de steun van de stad.