sigrid sypre Vergrijzing, armoede, welzijn, klimaatverandering, … het zijn maatschappelijke uitdagingen die ons allemaal bezighouden. Deze trends zetten ook bedrijven aan om hun activiteiten vanuit een andere hoek te bekijken en om erop in te spelen met innovatieve producten en diensten. Het leertraject Businext wil hen daar bij helpen.

Businext is een gloednieuw leertraject van de Voka Kamers van Koophandel Halle-Vilvoorde en Leuven onder begeleiding van Oksigen Lab  en i-propeller, consultants met jarenlange expertise in sociale business innovatie en shared value, in samenwerking met Leuven.Inc.

“Doorheen de sessies en de coaching ontdekken ondernemers hoe ze sociale innovatie kunnen opnemen in het hart van hun businessmodel”, zegt Sigrid Sypré van Voka – Kamer van Koophandel Leuven. Businext bestaat uit vijf workshops en gepersonaliseerde, resultaatgerichte coaching
“Tijdens de vijf workshops van een halve dag krijgen de ondernemers inzicht in maatschappelijke trends en sociale innovatie. Ze gaan op zoek naar nieuwe producten, diensten en businessmodellen waarbij economische winst en maatschappelijke impact hand in hand gaan. Shared value heet dat.”

“Naast de collectieve sessies worden de deelnemers ook individueel begeleid. Met een Social Innovation Opportunity Scan en vier one-on-one coachingsessies helpt Businext de ondernemers om zelf op zoek te gaan naar de maatschappelijke uitdaging voor hun organisatie.”

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in Businext, nemen best contact op met Ilse Balis  (Voka Halle-Vilvoorde) of Sigrid Sypré  (Voka Leuven) voor meer info of inschrijving.
De inschrijvingsperiode loopt tot 26 oktober, maar het aantal deelnemers is beperkt. Snel reageren is dus de boodschap.

De sessies vinden plaats op 12 en 26 november, 10 december, 14en 27 januari voor Voka Halle-Vilvoorde en 10/11, 24/11, 08/12, 14/1 en 27/1 voor Leuven. De individuele scans gebeuren tussen 15 december en 31 januari, de individuele coaching: tussen januari en eind mei 2016

Deelnemen kost voor leden van de Kamer van Koophandel of van Leuven.Inc. 3 900 euro, voor anderen4.150 euro. Er is een financiële tussenkomst tot 50% mogelijk via KMO-Portefeuille , ofwel inzet van Oksigen Accelerator waarbij de coachingkost gelinkt wordt aan risicodeling en succescriteria.