Business Network International strijkt neer in Londerzeel

BNIBusiness Network International strijkt neer in Londerzeel. Na onder meer Ternat, Vilvoorde en het Pajottenland heeft nu ook de Noordrand een eigen BNI. In dat netwerk helpen zakenmensen uit de gemeenten Londerzeel, Merchtem en Meise elkaar aan opdrachten.

Het BNI is een plaats waar zakenmensen kennis en ervaring uitdelen maar elkaar ook voorthelpen. Als het even kan met concrete zaken. Londerzeel wordt de uitvalsbasis van het nieuwe netwerk.

“Er zijn veel handelaars in het centrum. Daarnaast hebben we ook de industriezone. Er is in Londerzeel dus een groot potentieel. Dat is ook gebleken. We zijn een drietal maanden geleden gestart en tellen nu al 25 leden. De bedoeling is om dit verder uit te bouwen tot veertig leden of zelfs meer”, stelt de afdeling van BNI Brabantse Kouters.

Elk beroep of elke beroepssector mag in een BNI maar één keer vertegenwoordigd zijn. Dat is zo bepaald om concurrentie te vermijden. De bedoeling is de lokale economie en elkaar te versterken.

Goedkoop is het allerminst: een jaar lidmaatschap kost tussen 870 euro en 1.400 euro. Maar echte zakenmensen zien vooral de voordelen van het netwerk.