Bubble Post komt naar Leuven

bubblepostHet Gentse Bubble Post wordt vanaf volgende week actief in Leuven. Dit jonge Belgische bedrijf verzorgt vanuit een eigen magazijn aan de stadsrand droog en gekoeld goederentransport van en naar het stadscentrum met behulp van cargofietsen en elektrische voertuigen. Met een eigen ontwikkeld IT-systeem wordt de meest efficiënte route berekend en het best passende voertuig voorzien.

“Bubble Post is in 2013 gestart in Gent, en al snel uitgegroeid naar de grote steden in Vlaanderen”, zeggen de initiatiefnemers. “Onze ambitie is om een oplossing voor stedelijke distributie in zoveel mogelijk Europese steden aan te bieden. In elke regio waar we actief zijn opereren we vanuit een magazijn aan de stadsrand.”

Ondertussen is Bubble Post ook actief in Kortrijk, Brussel, Antwerpen en Sint-Niklaas. De komende maanden start het team ook in Brugge, Oostende, Mechelen Hasselt, Breda, Bergen en Charleroi Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Het bedrijf staat in dagelijks in voor zo’n drieduizend leveringen en bespaarde zo al een uitstoot van 121,5 ton CO2.

“Het stadsbestuur verwelkomt Bubble Post met enthousiasme”, zegt schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (SP.A). “Ik heb enorm veel sympathie voor ambitieuze, jonge mensen die een toekomstgericht bedrijf oprichten. In Leuven werken we vastberaden verder aan onze klimaatneutrale toekomst. Daarvoor moeten we meer gebruik maken van duurzame mobiliteit en Bubble Post past daar perfect in. Niet alleen zijn de vervoersmiddelen duurzaam, Bubble Post zorgt ook voor minder zwaar verkeer in de Leuvense straten, wat de leefbaarheid enkel ten goede komt. Daarom ondersteunen we hen waar we kunnen en wensen we hen ontzettend veel succes toe.”