20160107_MESO_N211_Vilvoorsesteenweg_N202_Brusselsesteenweg_projectgebiedHet Agentschap Wegen en Verkeer start op 1 juni met de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen. Die dag vat Eandis ook de nutswerken terug aan. Zij werken tussen het kruispunt met de Lagesteenweg en de Spaanse Lindebaan. Door de werken zal de verkeershinder in Grimbergen in de komende maanden sterk toenemen.
In de eerste fase werkt Wegen en Verkeer tussen tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg (N211) en dat met de Lagesteenweg. Dit deel van de Brusselsesteenweg (N202) wordt vanaf 1 juni tot eind dit jaar afgesloten voor het verkeer. Ook wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Merodestraat en dat met de Spaanse Lindebaan aan de kant richting Grimbergen. Hier wordt de rijstrook richting Grimbergen ingenomen om de werkzaamheden uit te voeren.
Het verkeer van Grimbergen naar Brussel blijft wel mogelijk in dit deel van de Brusselsesteenweg. Het verkeer kan in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan en de Wolvertemsesteenweg (N211). Fietsers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan, Merodestraat, Brusselsesteenweg, Lagesteenweg en Beiaardlaan. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om gebruik te maken van de A12 en de ring rond Brussel (R0).
Naast de start van de werken van Wegen en Verkeer hernemen Eandis, Infrax en De Watergroep op 1 juni ook de nutswerken. Zij leggen kabels en leidingen aan op het gedeelte tussen de Merodestraat en de Spaanse Lindebaan. Na het bouwverlof doen ze hetzelfde tussen het kruispunt met de Merodestraat en dat met de Lagesteenweg. Daarna worden de huisaansluitingen op de nieuwe kabels en leidingen voorzien.
Wie op de hoogte wil blijven van de voortgang van het project kan zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief van Wegen en Verkeer via http://www.wegenenverkeer.be/grimbergen.