brussels-airport-house-logo_tcm5-92091Het Brussels Airport House vierde zijn eerste verjaardag. Door het gezamenlijke initiatief van de POM, de provincie Vlaams-Brabant, Resoc, Brussels Airport Company, Voka Halle-Vilvoorde, de VDAB en De Lijn wordt alle informatie over werken op Brussels Airport voor werkzoekenden en werkgevers gebundeld op één plek.

Op de luchthaven zijn er elke dag gemiddeld tweehonderd vacatures, goed voor zowat vijfhonderd jobs bij de meer dan 260 bedrijven. Dat zijn permanente en tijdelijke jobs, voltijdse en deeltijdse, tijdens de kantooruren, in ploegendienst of nachtdienst.

Brussels Airport House centraliseert quasi alle vacatures en dat is een hele stap vooruit voor werkzoekenden en bedrijven.

Meer dan 2.500 werkzoekenden werden al uitgenodigd voor informatie en bemiddeling over de tewerkstellingsmogelijkheden op de luchthaven. Daarnaast is er de online dienstverlening vanuit www.luchthavenhuis.be. Na één jaar werking blijkt tot tachtig procent van de vacatures ingevuld. Er worden nog steeds heel diverse profielen gezocht: technici, commerciële medewerkers, bewakingsagenten, goederenafhandelaars, expediteurs… Om ook die vacatures in te vullen, versterkt het Brussels Airport House zijn samenwerking met de diensten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel.