Brussels Airport breekt passagiersrecord uit 2000

brussels airportBrussels Airport brak vandaag het record van 21.637.003 passagiers. Dat record dateerde van het jaar 2000. Passagiers die vandaag voet aan de grond zetten in België, werden verwelkomd met een rode loper en een haag van ballonnen.

“Deze ochtend hebben we heel wat passagiers mogen ontmoeten om hen te bedanken voor hun keuze voor Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. “We danken het succes van onze luchthaven vooral aan hun vertrouwen.
Dit record is ook een duidelijke erkenning voor de inspanningen van iedereen die aan de slag is op de luchthaven en een beloning voor alles wat we doen om onze klanten een ruim dienstenaanbod te bieden en de beste aansluitingsmogelijkheden naar de rest van de wereld, en om van Brussels Airport een aangename en gezellige plek te maken.”

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant was ook op de luchthaven om het record te vieren. Ze feliciteerde het management en alle werknemers van Brussels Airport. “Deze feestelijke gebeurtenis toont aan dat onze luchthaven, als tweede belangrijkste motor van de Belgische economie, ook na de neergang van Sabena en de mondiale economische crisis een mooie toekomst voor zich heeft in het hart van Europa”, zegt de minister.

De kaap van de 21,6 miljoen passagiers ronden was een bijzondere uitdaging. Het nieuwe record illustreert volgens het bestuur het succes van de nieuwe strategie die Brussels Airport Company de voorbije jaren heeft geïmplementeerd en van de vele investeringen om de kwaliteit van de infrastructuur en de dienstverlening op de luchthaven te verbeteren. Met een toegevoegde waarde van 3,2 miljard euro is Brussels Airport een belangrijke pijler voor de Belgische economie.