Brussels Airlines verwacht dit jaar ongeveer 750 nieuwe medewerkers aan te nemen, van wie 350 in Zaventem. De andere 400  zullen aan de slag gaan in Düsseldorf. Van daaruit gaat de luchtvaartmaatschappij uit Zaventem langeafstandsvluchten uitvoeren voor zusteronderneming Eurowings.

“De 750 aanwervingen omvatten zowel nieuwe functies als vervangingen”, zegt Wencke Lemmes, woordvoerster van Brussels Airlines. De meeste vacatures zijn voor stewardessen, stewards en piloten.

Brussels Airlines stelt momenteel meer dan 3.500 mensen tewerk. De maatschappij behoort tot de Lufthansa-groep, die dit jaar meer dan 8.000 aanwervingen plant.

TUI fly zoekt 250 nieuwe medewerkers. De tweede Belgische luchtvaartmaatschappij breidt het komende zomerseizoen het aantal bestemmingen en vluchtfrequenties sterk uit. Het gaat om 160 airhostessen en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs.

In 2017 kwamen er ook al 330 medewerkers bij. Met het nieuwe personeel zal de luchtvaartmaatschappij, die in 2004 startte, zowat 1.400 mensen tewerkstellen. De vloot wordt met vijf nieuwe toestellen uitgebreid tot 33 eigen vliegtuigen.

TUI fly wil zijn netwerk dit jaar met vijftien nieuwe lijnen uitbreiden. Vijf nieuwe lijnen vertrekken uit Zaventem en tien uit de regionale luchthavens. Dit voorjaar voegt TUI fly vier 737-MAX toestellen, het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, en een tweede Dreamliner aan zijn vloot toe.