Brussels Airlines vervoerde al meer passagiers dan in 2016. De luchtvaartmaatschappij in Zaventem zit boven de bijna 7,74 miljoen klanten die toen in een heel jaar werden verwelkomd en dat was een passagiersrecord. Topman Bernard Gustin stelde eerder dat Brussels Airlines voor 2017 mikt op negen miljoen reizigers.

In oktober vervoerde Brussels Airlines 865.673 passagiers. Dat is 15,1 procent meer dan in oktober vorig jaar. De bezettingsgraad ging van 75 naar 78,9 procent. Het vrachtvolume lag een vijfde hoger dan een jaar eerder.

Van januari tot en met oktober kreeg de maatschappij 7,72 miljoen passagiers over de vloer. In de eerste dagen van november ging het bedrijf voorbij het totale passagiersaantal van 2016.

De kaap van negen miljoen reizigers dit jaar komt binnen bereik. In de cijfers van 2016 zat nog een dip door de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem. Bovendien heeft Brussels Airlines twee weken geleden de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium overgenomen. Die zullen de cijfers van november en december de hoogte injagen.