Brussels Airlines heeft in september 886.617 passagiers vervoerd. Dat is 8,9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad van de luchtvaartmaatschappij in Zaventem lag voor het eerst in de maand september boven tachtig procent (82,5).

De luchtvaartmaatschappij vervoerde in september meer reizigers dan in juli of augustus. September is traditioneel een drukke maand. “Enerzijds herneemt het zakenverkeer na de zomervakantie. Anderzijds blijven de vakantiebestemmingen dan ook nog steeds populair”, zegt Brussels Airlines.

“Daarnaast zijn er, vooral aan boord van de vluchten vanuit of naar Afrika, heel wat expats die terug naar huis keren na een vakantie in hun thuisland.” De vrachtactiviteit kende in september een groei van 15,8 procent.

De Lufthansa-groep waartoe Brussels Airlines behoort, vervoerde in september ongeveer 12,7 miljoen mensen. Dat is 17,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Van januari tot en met september gaat het om 98,4 miljoen passagiers (+17,5 procent).