Brussels Airlines neemt twee vliegtuigen en 160 piloten en cabinemedewerkers over van Thomas Cook Airlines Belgium. De luchtvaartmaatschappij uit Zaventem mag van de Belgische Mededingingsautoriteit een reeks activiteiten van Thomas Cook overnemen.

Brussels Airlines maakte eind maart bekend dat het enkele activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) wilde overnemen. De luchtvaartmaatschappij uit Zaventem aasde onder meer op 160 piloten en cabinemedewerkers, alle slots en twee vliegtuigen van het type Airbus A320.

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft nu haar toestemming gegeven voor die overname. De deal leidt niet tot een significante beperking van de mededinging op de markt voor passagiersvervoer met lijnvluchten volgens vaste dienstregeling. Ook de markt voor groothandelsverkoop van vliegtuigstoelen aan touroperatoren ondervindt weinig invloed.

Het grondpersoneel van TCAB maakt geen onderdeel uit van de transactie. Er stonden veertig banen op de tocht. Voor die werknemers werd alsnog een oplossing gevonden. Zij gaan over naar SHS Aviation, de Nederlandse holding die het failliete VLM Airlines overnam.