Brussels Airlines heeft het nieuwe jaar succesvol ingezet. De luchtvaartmaatschappij in Zaventem heeft in de maand januari 590.329 passagiers vervoerd. Dat is vijftien procent meer dan in januari vorig jaar. De maatschappij dankt dat aan het inzetten van grotere toestellen en een betere bezettingsgraad.

Aan boord van de 5.413 vluchten die de voorbije maand werden uitgevoerd, verwelkomde Brussels Airlines 590.329 passagiers. Dat zijn er 76.895 meer dan in januari 2017.

Vooral de Europese en Afrikaanse markt realiseerden opvallende groeicijfers. Voor vluchten binnen Europa checkten 14,4 procent méér passagiers in. Voor vluchten van en naar Afrika realiseerde Brussels Airlines een groei van 12,4 procent.

Op Noord-Amerika en het Midden-Oosten was er een daling. De vluchten naar Mumbai in India lokten in januari ruim 10.000 passagiers. Maar daar is geen vergelijking mogelijk omdat die pas in maart vorig jaar werden opgestart.

Airbus

Het aantal lijnvluchten lag bijna zes procent (5,8) lager dan een jaar eerder. Dat er toch groei was, is te danken aan een betere bezettingsgraad. Die kwam door een toename met 5,6 procent punten uit op 74,3 procent, tegen 68,7 procent in januari 2017.

De groei werd ook verwezenlijkt door de vervanging van de laatste Avro-jets met 100 plaatsen door grotere toestellen van Airbus met 180 plaatsen. Dankzij het grotere aanbod slaagde Brussels Airlines erin om competitieve tarieven aan te bieden en nog meer klanten aan te trekken.

Ook de vracht die Brussels Airlines vervoerde, groeide sterk tegenover januari vorig jaar (+36 procent).