Brussels Airlines mag naam behouden

Brussels airlinesLuchtvaartmaatschappij Brussels Airlines in Zaventem verandert niet van naam. Moedermaatschappij Lufthansa overweegt Brussels Airlines te doen samenwerken met de nieuwe lowcostafdeling Eurowings maar verder reiken de Duitse plannen niet. Brussels Airlines blijft Brussels Airlines. Niet alleen de naam blijft behouden, ook het businessmodel.

Speelt Lufthansa met het idee om dochtermaatschappij Brussels Airlines onder de brengen in Eurowings, de nieuwe lowcostonderneming van de Duitse luchtvaartgroep? In Frankfurt lieten ze zo’n ballonnetje op maar in Brussel klinkt het anders. Dat er aan een uitbreiding van Eurowings wordt gedacht, hoeft niet te betekenen dat Brussels Airlines helemaal moet verdwijnen.

Er wordt wel overwogen om Brussels Airlines lowcostvluchten vanuit Zaventem te laten uitvoeren onder de naam en met toestellen van Eurowings, naast het eigen bestaande aanbod.  Lufthansa doet nu al hetzelfde met Austria in Oostenrijk. Concreet kan Brussels Airlines operaties van een of meerdere Eurowingtoestellen in Zaventem op zich nemen. Een andere mogelijkheid is dat klanten van Eurowings goedkope plaatsen op toestellen van Brussels Airlines kunnen aankopen.

Als mogelijk nieuw onderdeel van Eurowings werd naast Brussels Airlines ook het Italiaanse Air Dolomiti genoemd. Merknamen als Dolomitiwings en Brusselwings rolden de jongste dagen al over de tongen. De Duitse top van Lufthansa vindt dat de Europese luchtvaartmaatschappijen moeten consolideren. Eurowings is ontwikkeld als open platform dat andere merken kan huisvesten.

Over een verhoging van het aandeel van Lufthansa in Brussels Airlines is al langer sprake maar de Duitse maatschappij wil de Belgische dochter eerst weer winstgevend zien worden. Lufthansa heeft tijd tot 2017 om de volledige controle te verwerven.