Brussels airlinesBrussels Airlines maakte in 2014 de grootste groei sinds haar bestaan. De luchtvaartmaatschappij vervoerde 6.608.867 passagiers, dertien procent meer dan in 2013.

Nooit eerder boekte Brussels Airlines zo een groei. Nog goed nieuws is dat de bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg tot 72 procent.

Ook 2015 kondigt zich voor Brussel Airlines aan als een goed jaar. Eind vorige week versterkten Thomas Cook en Brussels Airlines hun strategische samenwerking. Dit jaar zullen Brussels Airlines en Thomas Cook 26 procent meer vakantievluchten samen uitvoeren, wat het totaal op 824 vluchten zal brengen.

“Thomas Cook zet naast haar eigen vliegtuigen in 2015 meer dan ooit Brussels Airlines in om haar vakantiegangers naar zonbestemmingen in het Middellandse Zeegebied te vliegen”, zegt Jan Dekeyser, Chief Commercial Officer bij Thomas Cook. Met de steun van Thomas Cook lanceert Brussels Airlines deze zomer ook Ibiza als elfde nieuwe bestemming in 2015.

“Iedereen die zijn welverdiende vakantie plant, is op zoek naar attractieve prijzen en een kwaliteitsvoorstel dat wordt aangeboden door betrouwbare dienstverleners”, zegt Lars Redeligx, Chief Commercial Officer van Brussels Airlines. “Daarom kiezen meer en meer reizigers voor Brussels Airlines en Thomas Cook. Met onder meer Catania, Sevilla, Alicante, Barcelona, Faro, Malaga, Lourdes, Olbia, Napels en Palermo heeft Brussels Airlines in haar netwerk heel wat bestemmingen die zeer geliefd zijn bij de Thomas Cook klanten. Dit partnership is een perfecte match.”

Eerder maakte de maatschappij bekend dat ze vanaf 20 september zes keer per week vanuit Brussel naar de Kroatische hoofdstad Zagreb vliegt. Vooral voor het zakelijk verkeer wordt dat een steeds belangrijkere bestemming. Mensen die op vakantie trekken naar Kroatië vliegen eerder op Dubrovnik, een bestemming die Brussels Airlines in de zomer aanbiedt.