Brussels Airlines breekt record

Brussels airlinesBrussels Airlines zag in augustus zijn passagiersactiviteit met 12,5 procent stijgen. De bezettingsgraad van de vliegtuigen bereikte met 83,9 procent een nieuw record in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

In augustus verwelkomde Brussels Airlines 700.891 passagiers aan boord van de Europese en intercontinentale vluchten. Dat zijn er 78.046 meer dan in de augustus vorig jaar. De vluchten naar Europese bestemmingen trokken 13.4 procent meer passagiers aan, voor de Afrikavluchten checkten er 7.9 procent. meer passagiers, voor de Amerikaanse bestemmingen New York en Washington 9.2 procent meer.

“De mooie groeicijfers leidden ook tot een gevoelige verbetering van de bezettingsgraad”, zegt Brussels Airlines. “Die bereikte met 83.9 procent een nieuwe record. De vliegtuigzetels waren in de dertienjarige geschiedenis van Brussels Airlines nog nooit zo goed gevuld.”

Ook Brussels Airport kwam met goed nieuws. In juli en augustus kwamen daar 4,9 miljoen passagiers langs. Dat is 5,1 procent meer dan vorig jaar. In augustus steeg het vrachtvervoer van op de luchthaven met 8,2 procent.