Brugmann ziekenhuis gebruikt voortaan Atendi Care

atendiVoortaan maakt het ziekenhuis UVC/CHU Brugmann gebruik Atendi Care, het innovatieve communicatieplatform voor zorg-doorverwijzingen van de Leuvense start-up Lychee bvba. UVC/CHU Brugmann maakt deel uit van het Brusselse ziekenhuisnetwerk Iris, waartoe ook UMC Sint-Pieter, IRIS Ziekenhuizen Zuid, het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en het Jules Bordet Instituut behoren.
Atendi Care vernieuwt doordat het doorstroom van ziekenhuispatiënten naar andere zorgaanbieders faciliteert via een gesloten communicatieplatform. Atendi Care is voor ziekenhuizen een administratief instrument binnen een beveiligde omgeving, noodzakelijk voor de privacygevoeligheid van patiëntengegevens die vandaag nog via fax en e-mail verstuurd worden. En dankzij Atendi Care behouden sociale diensten administratief het overzicht over de verschillende dossiers, wat een belangrijke administratieve vereenvoudiging betekent voor de medewerkers.

“Atendi.be is dé oplossing voor het groeiende probleem van de wachtlijsten in woonzorgcentra”, zegt Koen Van Roy, zaakvoerder van Lychee bvba en verantwoordelijk voor de realisatie van Atendi.be. Dankzij een web applicatie kunnen toekomstige bewoners zich aanmelden bij meerdere voorzieningen tegelijk. “De bewoner wint tijd dankzij een eenmalige inschrijving, het woonzorgcentrum realiseert een administratieve vereenvoudiging, en de overheid krijgt een waarheidsgetrouw beeld van het reëel aantal wachtenden.”

“Met de vergrijzing voor de deur en de nood aan juiste opvang voor onze zorgbehoevende ouderen, geloven wij sterk in hedendaagse oplossingen voor hedendaagse problemen”, zegt Van Roy.

Atendi Care verbindt uiteindleijk drie types zorgactoren: de doorverwijzers zoals ziekenhuizen, mutualiteiten en OCMW’s; de zorgbieders zoals woonzorgcentra en herstelverblijven en de zorgvragers (de patiënten/cliënten en hun contactpersoon). De volgende stap van het Atendi Care platform is gericht op de verdere uitrol in België.