Op de luchthaven in Zaventem doet volgend weekend BRUce Pepper zijn intrede. Dat is een mensachtige robot die passagiers na de controle van de handbagage wegwijs kan maken op Brussels Airport.

BRUce Pepper kan onder meer de boardingpass lezen. Maar hij geeft ook verdere vluchtinformatie zoals de gate waar de passagier moet instappen. Voorts geeft de robot realtime informatie over het weer en winkels en restaurants op de bestemming. De nieuwkomer heeft ook praktische tips voor passagiers, zoals de kortste weg naar de toiletten.

De implementatie van BRUce Pepper is het resultaat van een samenwerking tussen Brussels Airport Company en IBM op het innovatiefestival Hack Belgium 2017. Het concept dat daar uitgewerkt werd, is de voorbije weken verder ontwikkeld.

Mensachtige robots inzetten bij het onthaal van bezoekers is in België geen primeur. Twee ziekenhuizen in Oostende en Luik zetten sinds juni vorig jaar een robot in achter de ontvangstbalie. Ook daar luistert de gastheer naar de naam Pepper.