Brouwerij werkt mee aan uitbreiding van parking aan station in Haacht

brouwerijhaachtboortmeerbeek1Brouwerij Haacht werkt mee aan het nieuwe provinciale ruimtelijke uitvoeringsplan “Stationsomgeving Haacht”, dat dinsdag door de provincieraad van Vlaams-Brabant wordt goedgekeurd. Dat plan maakt werk van een gevoelige uitbreiding van de parking voor auto’s en fietsers aan het station.

Het provinciebestuur werkte het plan uit in gezamenlijk overleg met het gemeentebestuur van Haacht, Brouwerij Haacht en de NMBS. Brouwerij Haacht ligt op het grondgebied van Boortmeerbeek maar ligt vlakbij het station van Haacht. Het bedrijf is vragende partij voor een betere doorstroming op de aangrenzende provincieweg. Vanuit de nieuwe parking zullen personeel en bezoekers veiliger de brouwerij kunnen bereiken.

Het plan wijzigt de bestemming van een gebied ten noorden van de sporen. Zo wordt het ruimtelijk mogelijk om er een overdekte fietsenstalling en een autoparking aan te leggen. Het is volgens NMBS-woordvoerder Geert Dierickx nog niet beslist hoeveel plaatsen er zullen bijkomen. In Haacht stappen dagelijks 700 reizigers op de trein. Een op de drie komt met de fiets naar het station.

In de plannen is ook de mogelijkheid gepland voor een ongelijkvloerse kruising van de Provinciesteenweg onder de sporen. Dat is nodig wegens de vele files die dagelijks ontstaan als een trein passeert. De treinfrequentie zal in de toekomst nog toenemen omdat de NMBS de spoorlijn wil uitbouwen als hoofdspoorwegennet voor het goederenverkeer.