Bij brouwerij Palm in Steenhuffel (Londerzeel) werden 450 hopplukkers in de bloemetjes gezet. De bierfanaten hebben eind augustus geholpen met het plukken op het hopveld van Palm in Steenhuffel.

Voor de vijfde keer op rij nodigde brouwerij Palm alle mensen uit die een handje toestaken tijdens de pluk. Het hopveld werd aangelegd in 2011 en de eerste oogst dateert van een jaar later.

Met de vers geplukte hop wordt meteen bier gebrouwen. Het gebeuren trekt steeds meer gegadigden: bij de jongste oogst waren 800 plukkers betrokken. Die komen niet alleen uit België, maar ook uit het buitenland. Van Nederland tot de Verenigde Staten.

Palm Hop Select wordt gebrouwen in drie fases. Een eerste keer wordt hop toegevoegd in de kookketel van de brouwzaal. In een tweede fase ontstaat een variëteit met een fijn aroma, door toegevoegd hop op het einde van het kookproces. Tijdens de hoofdgisting ondergaat het bier een dry hopping. Drooghoppen is een techniek om extra aromatische oliën uit hop in het bier op te lossen.