Brouwerij Lindemans blijft volleybalsponsor

lindemansBrouwerij Lindemans uit Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) blijft sponsor in de hoogste klasse van het volleybal. Ondanks het feit dat de enige topclub uit het Pajottenland de banden met deze regio in Vlaams-Brabant abrupt doorknipt. De fusieclub Asse-Lennik houdt de facto op te bestaan. Lindemans verhuist mee over de provinciegrens naar Aalst.

Eind vorig jaar was alles nog koek en ei. Volleybalclub Asse-Lennik had met Lindemans een gedroomde nieuwe naamsponsor gevonden. De brouwerij is weliswaar gehuisvest in Sint-Pieters-Leeuw maar de samenwerking bleef in het Pajottenland.

Lindemans, vooral bekend voor de lambiekbieren, nam de plaats in van Be Happy 2, dat afhaakte. De brouwerij ging als hoofdsponsor onder meer op Europees avontuur. Onder de naam Lindemans Asse-Lennik.

De transfer naar Aalst ligt gevoelig. Eerst door de geografische uitwijking: de club gaat effectief in Aalst spelen. Nu ook door de naamsverandering. Lindemans Aalst wordt een club in Oost-Vlaanderen, weg van het Pajottenland. De naam van Lennik, waar de club gesticht werd, verdwijnt helemaal.

De enige link met de regio is nu nog Lindemans. Het clubbestuur probeert dat te verkopen als band met Lennik, maar dat valt niet overal in goede aarde.