Beatrijs Hinnekint opende recent  houtatelier ‘Beate’ in Hoeleden bij Kortenaken. In het atelier kan de brandweervrouw haar passie als boomverzorger kwijt en verkoopt ze ambachtelijke juwelen en sculpturen. 

De goesting voor houtbewerking kreeg Beatrijs te pakken toen ze met enkele bevriende boomverzorgers op pad ging.  De beslissing om met hout van dode of omgevallen bomen sculpturen en juwelen te maken was snel genomen. Een deel van haar huis werd intussen verbouwd tot atelier en shop.  “Mensen kunnen bij mij terecht voor ambachtelijke juwelen en sculpturen”, aldus Beatrijs. “Maar we bieden ook producten van andere boomverzorgers aan. In het aanbod zitten ook  decoratie, kommen, speelgoed en lampen.”

Betaalbaar 

Geïnteresseerden kunnen bij Beatrijs  ook terecht voor betaalbare sculpturen en creaties op maat. “Het atelier is voor mij een uit de hand gelopen hobby, moest ik alle werkuren aanrekenen die in een sculptuur kruipen dan zouden de prijzen enorm hoog worden. Ik wil de sculpturen en juwelen dan ook betaalbaar houden. Het atelier is dan ook niet mijn hoofdberoep. Ik werk bij de brandweer”, luidt het. Dat de producten aan populariteit winnen merkt Beatrijs naar eigen zeggen. “Mensen winkelen alsmaar meer bewust en ecologisch, daarnaast zijn houten elementen in het interieur enorm populair, en dat merk ik uiteraard ook in mijn atelier” besluit Hinnekint.