BOZO FILMProductiehuis Bozo Film Company uit Rotselaar blijft in de prijzen vallen met de documentaire ‘Switching the Poles’ die het maakte voor het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen. Op het World Media Festival in Hamburg werd de film bekroond met de ‘Special Award Hand in hand’ en de ‘Silver Award’ in de categorie ‘Health’.

De ‘Special Award Hand in hand’ gaat jaarlijks naar een programma dat initiatieven onder de aandacht brengt die uitgaan van overheden, instanties en organisaties met als doel een duidelijke verbetering van de levensomstandigheden of het samenleven van een ganse gemeenschap. De ‘Silver Award’ in de categorie ‘Health’ volgt nadat de film vorig jaar in Cannes ook al een Silver Dolphin wegkaapte in de categorie ‘Medical’.

‘Switching the poles’ vertelt het verhaal van een uniek project opgestart door het ITG in Antwerpen. Het is gericht op het versterken van de capaciteit in de lokale gezondheidszorg in Benin, Burkina Faso, Peru, India en Cambodia in hun strijd tegen malaria, TBC, HIV en andere, verwaarloosde tropische ziekten. Ook toegang tot gezondheidszorg en antibiotica-resistentie komen aan bod.

“We vinden het een essentieel onderdeel van onze job om ook de zwakkeren in onze maatschappij een stem te geven”, zegt Jo Goossens, zaakvoerder van Bozo Film Company. “Daarom ligt deze ‘Special Award Hand in hand’ ons bijzonder na aan het hart.”

“Bovendien vat ‘Hand in hand’ ook de intense en succesvolle samenwerking met het ITG, en in het bijzonder met Roeland Scholtalbers, Head of Communications, perfect samen”, zegt Goossens. “Binnenkort verschijnt ook een korte reportage over het succes van ‘Ebola-Tx’, een ander baanbrekend project van het ITG, samen met AzG en andere partners in Conakry, Guinea.”

Bozo Film Company is een onafhankelijk productiehuis met meer dan twintig jaar ervaring in corporate audiovisual communication. De afgelopen jaren bouwde Bozo Film Company een tweede productie-platform uit, gespecialiseerd in ‘Health Care’. “Dat laat ons toe om de uitgebreide vakkennis ten dienste te stellen van de zorgsector, patiëntenverenigingen en maatschappelijke drukkingsgroepen”, zegt Goossens. “We investeren een aanzienlijk deel van onze werkingsmiddelen in maatschappelijk relevante projecten voor de social en non-profit sector.”