Justitia1Uit de recente cijfers over de faillissementen bleek nog maar eens dat de bouw en de horeca het nog steeds moeilijk hebben. De rechtbank van koophandel van Leuven opende het faillissement van enkele bouwbedrijven.

De rechtbank van koophandel van Leuven opende het faillissement op bekentenis van bouwonderneming Wiva bvba uit de Bischoppenhoflaan in Scherpenheuvel. Curatoren zijn Marc Dewael en Karl Vanstipelen uit de Stationsstraat in Landen. De voorlopige datum van staking van betaling is 26 november, schuldvorderingen kunnen worden neergelegd binnen de dertig dagen te rekenen vanaf de datum van uitspraak van het vonnis.

De rechtbank opende ook het faillissement van VGJ Construct GCV uit de Hannekensstraat in Begijnendijk.  Het bedrijf deed gespecialiseerde bouwwerkzaamheden en dakwerkzaamheden. Curatoren zijn Marc Dewael en Karl Vanstipelen uit de Stationsstraat in Landen. De voorlopige datum van staking van betaling is 26 november, schuldvorderingen kunnen worden neergelegd binnen de dertig dagen te rekenen vanaf de datum van uitspraak van het vonnis.

Ook klusjesdienst Belbeben uit Heverlee werd failliet verklaard. Ook hier zijn de curatoren zijn Marc Dewael en Karl Vanstipelen en werd de voorlopige datum van staking van betaling bepaald op 26 november. Schuldvorderingen kunnen worden neergelegd binnen de dertig dagen te rekenen vanaf de datum van uitspraak van het vonnis.

Een overzicht van de faillissementen vindt u hier.