Bosch wil nieuwe producten naar Tienen halen

boschtienen-300x200-5Ruitenwisserfabrikant Robert Bosch wil de fabriek in Tienen uitbouwen. Thomas Barrho wil nieuwe producten naar het Hageland halen. “De fabriek in Tienen is een belangrijke vestiging met veel expertise en potentieel”, zegt de nieuwe directeur.

Robert Bosch, opgericht in 1974, produceert wisarmen en -bladen zowel voor originele uitrusting als voor de automotive aftermarket. De fabriek huisvest voorts een eigen afdeling voor het extruderen van rubber, ondersteunt productievestigingen elders in de wereld en heeft ook een onderzoekscentrum.

“Samen met alle medewerkers wil ik de marktpositie van deze vestiging verstevigen”, stelt Barrho die sinds juli de plak zwaait in Tienen. “We moeten daarom nadenken over andere producten op basis van expertise in rubber en lak en meer digitale toepassingen naar onze productielijnen brengen. It-applicaties kunnen onze medewerkers ondersteunen en hun werk vergemakkelijken.”

Om de concurrentiepositie te behouden als belangrijke producent van wisarmen en -bladen werd in 2015 in Tienen 6 miljoen euro geïnvesteerd. Dat geld werd gepompt in onder meer een nieuwe productielijn voor de nieuwe generatie wisbladen. Het moet ook dienen voor de overstap naar industrie 4.0 of de vierde industriële revolutie, een nieuwe stap in het automatiseringsproces.

De nieuwe directie heeft met de werknemersvertegenwoordigers een overeenkomst gesloten over de reorganisatie van het werknemersbestand. Tegen 2020 moeten ongeveer 300 werknemers het bedrijf verlaten. Tegen het einde van dit jaar zal al bijna de helft van hen vertrokken zijn.