Carlos Brito krijgt opnieuw een bonus. Vorig jaar werd de variabele verloning van de ceo van de Leuvense brouwer AB InBev nog geschrapt na slechte resultaten in 2016. Maar dit jaar kan de Braziliaan zich opnieuw in de handen wrijven. Hij krijgt een variabele verloning van 5,1 miljoen euro.

Uit het jaarverslag blijkt dat 2017 een goed jaar was voor het bedrijf: de beste resultaten in drie jaar en opnieuw een stijgende bierverkoop. Dat vertaalt zich in de verloning van het topmanagement.

Vooral dan van de ceo. Het vaste loon van Brito bleef in 2017 stabiel op 1,64 miljoen dollar (1,45 miljoen euro), zoals bepaald in zijn contract. Het variabele deel wordt bepaald door de bedrijfsprestaties en individuele doelstellingen. Voor Brito betekent dat 5,1 miljoen euro voor boekjaar 2017. Alles samen stijgt zijn loon van bijna anderhalf miljoen naar 6,55 miljoen euro. Twee jaar geleden kreeg Brito 2,96 miljoen euro als variabele verloning.

Loonbeleid

De variabele verloning is bij AB InBev een belangrijk element van het loonbeleid. Het instrument moet de managers aanzetten om de doelstellingen te halen. Zij krijgen het variabele deel cash uitbetaald. Wel worden ze aangemoedigd om hiermee te investeren in aandelen van AB InBev. Die moeten ze dan vijf jaar aanhouden. Daarbij krijgen ze tien procent korting en per gekocht aandeel ook enkele gratis stuks.

De toplui kunnen tot zestig procent van de variabele verloning in aandelen investeren. Door die omzetting in aandelen kan de variabele verloning dus fors stijgen in waarde.