De nieuwbouw- en renovatiewerken bij Bogemans Automotive in Grimbergen worden deze maand afgerond. De heropening van de vernieuwde en uitgebreide garage van de concessiehouder van Mercedes-Benz viel samen met de start van het autosalon. De bouwwerken zijn een ontwerp van G&G architecten uit Grimbergen en werden uitgevoerd door Mathieu Gijbels uit Opglabbeek.

De showroom en werkplaats kregen onder meer een nieuwe vloer. In de werkplaats werd een carwash gebouwd. Langs de bestaande showroom werd een nieuwe gebouwd en beide vormen nu één geheel.

“Er is heel wat veranderd”, zegt Tim Bogemans, zaakvoerder bij het familiebedrijf in Grimbergen. “We hadden al een tijd plaats te kort en droomden van een uitbreiding. Het resultaat is nog beter dan we zelf hadden verwacht.”

Voor het ontwerp schakelde Bogemans G&G architecten uit Grimbergen in. De realisatie was in handen van De Voordenkers van Mathieu Gijbels. “Gedurende de bouwwerken bleven de showroom en de werkplaats open voor klanten. Dat is geen sinecure”, stelt Dave Beuten, ceo van Mathieu Gijbels. “Met de nodige planning en geregeld overleg met de klant zijn de werken vlot verlopen.”

Het was niet de eerste keer dat Mathieu Gijbels bouwde voor Bogemans. “De bouw van de bestaande showroom werd zes jaar geleden ook door Mathieu Gijbels verzorgd. We hebben dan ook niet lang getwijfeld in onze zoektocht naar een aannemer”, zegt Tim Bogemans.