Boenk.be ontwikkelt creatieve tool voor tv-producties

boenkBoenk.be is een startup uit Leefdaal (Bertem) die werkt aan het content-managementsysteem Tinkerlist voor creatieve televisieproducties zoals shows en quizzen. Het driekoppig team Erik Hauters, Vero Vande Abeele en Kurt Victoor combineert ervaring als regisseur met expertise op vlak van ontwikkeling van software voor de media-industrie.

“Als regisseur van shows en quizzen word ik geconfronteerd met de moeilijkheden om creatieve content te delen met alle betrokkenen”, zegt Erik Hauters. “Dit was het startpunt om na te denken hoe het beter zou kunnen. Door te luisteren naar redacteurs, regisseurs en producers detecteerden we  het voornaamste probleem: er wordt een brede waaier aan generieke en niet-specifieke tools gebruikt. Ze zitten verspreid, zijn niet altijd toegankelijk en laten geen doorstroming van content over de verschillende productiefasen toe.”

Het mediabedrijf bedacht een conceptoplossing met de naam Tinkerlist. “Het softwareproduct moet een echt content-managementsysteem worden voor alle input die gecreëerd wordt tijdens alle fasen van het creatieve productieproces. De content die verzameld wordt, moet kunnen doorstromen naar de volgende tv-fasen.”

De gebruikers van Tinkerlist zijn redacteurs, regisseurs en producers. De klanten zijn productiehuizen. Boenk werkt al samen met enkele Vlaamse productiehuizen en wil het product op termijn uitrollen naar de rest van België en het buitenland.

“Tinkerlist ondersteunt effectief het creatieve ontwikkelingsproces om televisieproducties te maken”, stelt Kurt Victoor. “Ondanks onze beperkte omvang als startup beschikken we over een echt multidisciplinair team dat het ontwikkelproces van creatieve tv-formats door en door kent.”

Boenk.be wil uitgroeien tot een softwarebedrijf maar daarin past mogelijk ook een consultancyluik omdat sommige klanten wellicht maatwerk zullen vragen. “We hebben nog heel wat ontwikkel- en testwerk voor de boeg. Maar de interesse bij de testgebruikers zoals Woestijnvis, Panenka en De Chinezen is alvast groot.”