Blue-bike heeft een eigen app gelanceerd waarmee gebruikers van de deelfietsen in realtime kunnen nagaan hoeveel fietsen beschikbaar zijn bij een bepaald Blue-bikepunt. Dat heeft het deelfietsenbedrijf woensdag zelf gemeld.

De app is beschikbaar in drie talen en bestaat voor Android en iOS. Gebruikers kunnen voortaan bij voorbaat zien of er een blauwe fiets beschikbaar is bij een van de 53 locaties waar de deelfietsen staan. Ook informatie over waar de fietsen juist staan en de prijs voor een rit van 24 uur zitten in de app.

Vlaams-Brabant telt zes locaties van Blue-Bike: Leuven, Aarschot, Diest, Vilvoorde, Asse en Halle. Altijd een fiets op zak is het motto van het bedrijf. Voor een lunchmeeting, een opleiding, een citytrip of een familiebezoek. “Dankzij Blue-bike geraak je na een trein-, tram- of  busrit of het gebruik van een randparking met een comfortabele stadsfiets gemakkelijk tot de eindbestemming en terug.”

Het systeem werkt volledig automatisch en is beschikbaar aan NMBS-stations, haltes van De Lijn en parkings van park & ride. Blue-bike is een initiatief van NMBS, B-parking, De Lijn, Fietsenwerk en Tec.