Blockchain presenteert technologie bij Kunstmaan

kunstmaanBlockchain Vlaanderen organiseert  op maandag 29 februari een eerste meetup rond de technologie van Blockchain. Gastheer is het reclame- en communicatiebureau Kunstmaan (foto) in Leuven. De Blockchain-technologie staat op het punt om een digitale revolutie teweeg te brengen in onder meer de financiële wereld en bij de overheid.

De technologie is nieuw en de opportuniteiten zijn eindeloos en onontgonnen. Blockchain Vlaanderen wil een platform vormen waarbij geïnteresseerden onderling ervaringen en kennis kunnen uitwisselen. In dat kader organiseert Blockchain Vlaanderen een eerste samenkomst ‪‪met drie presentaties.

De volgende onderwerpen komen aan bod: een introductie in Blockchain en Bitcoin door Alexander Vasylchenko, een technische hands-on sessie over Multichain door Roderik van der Veer (technology director van Kunstmaan) en een inspiratiesessie met een aantal usecases in verschillende sectoren door een vertegenwoordiger van Monitor-Deloitte.

Kunstmaan is het communicatie-, design- en digitaal bureau met kantoren in Leuven en sinds kort ook in Antwerpen.  Sinds de start in 1998 is Kunstmaan een technologische voorloper. Samen met KBCS bouwde het aan het innovatieve Bolero- en Bolero Crowdfunding-platform. Ook de open source Kunstmaan-bundles voor gebruiksvriendelijk opzetten en beheren van websites worden in bijna twintig landen gebruikt. Vandaag experimenteert Kunstmaan al met Blockchain op proefprojecten samen met Bolero.

Inschrijven is verplicht en kan op http://blockchain.vlaanderen. Het evenement zelf is gratis en vindt plaats bij Kunstmaan aan de Philipssite in Leuven.