Eens beste café altijd beste café? Herberg In de verzekering tegen de grote dorst in Lennik mag zich opnieuw het beste café van de wereld noemen. Tijdens de vijftiende editie van de Best Awards van de internationale bierwebsite RateBeer pakte het opnieuw de gouden medaille.

Eizeringen, gehucht van Lennik naast de Ninoofsesteenweg. Je wordt er niet bepaald vrolijk van als je er met de auto passeert. Maar ze hebben wel het gezelligste café. En het beste. Van Vlaams-Brabant. Van België. Van de wereld. In de verzekering tegen de grote dorst voert opnieuw de lijst aan van de beste cafés.

De internationale bierwebsite RateBeer maakt jaarlijks een lijst bekend met beste cafés, bierrestaurants, brouwertapzalen en bierwinkels. Kurt Panneels, uitbater van het café in Lennik, is een medaille rijker. Een gouden, voor het derde opeenvolgende jaar.

Het volkscafé is vooral populair bij geuze- en lambiekliefhebbers. Dat is de specialiteit van de kroeg in het Pajottenland. Het café is alleen open op zondag, van 10 tot 13 uur. Naar aanleiding van de 175ste verjaardag worden de openingsuren uitgebreid: op zondag van 10 tot 20 uur.

In de verzekering tegen de grote dorst pikt nog op een andere manier een graantje publiciteit mee. Het is het enige café in België dat Bokkereyder aanbiedt. Dat bier is een creatie van Raf Souvereyns, die door Ratebeer tot grootste biertalent werd verkozen.

In de lijst van de beste honderd brouwers vinden we ook een Vlaams-Brabantse gezant terug: 3 Fonteinen in Beersel.