BKM neemt Hexacom over

bkm-soetaers-maxHexacom uit Steenokkerzeel is  overgenomen door BKM uit Hasselt. Hexacom is de data- en telecompartner van meer dan vierduizend Belgische KMO’s en is de grootste partner van Unify voor de Belgische KMO markt. Het bedrijf bouwt specifieke oplossingen en diensten rond Voice Solutions, Mobility, Unified Communications, Collaboration, Customer Interaction en Alarmmelding. Hexacom heeft vestigingen in Steenokkerzeel en Gent en stelt vijftig mensen tewerk.

Door de overname bereikt BKM, een belangrijke ICT integrator in België, een omzet van 27 miljoen euro, verspreid over meer dan 14.000 klanten. Het bedrijf stelt nu 160 mensen tewerk

“De overname is strategisch belangrijk voor BKM omdat Hexacom een eigen cloud oplossing aanbiedt en een eigen connectiviteitsoplossing heeft”, zegt Bart Soetaers, Managing Director van BKM. “Zo kan BKM haar one stop shop concept verder uitbreiden via een verticale integratie van connectiviteit met hardware- en software oplossingen.”

“Dankzij deze uitbreiding van het portfolio, de perfecte aansluiting op geografisch vlak en het schaalvoordeel willen we onze klanten in heel België nog beter ondersteunen in hun ICT behoeften via onze one stop shop benadering op gebied van vier expertisedomeinen: telefonie, connectiviteit, IT en printoplossingen”, zegt Marc Max, Finance Director van BKM.  Het is precies door die one stop shop benadering dat BKM een grote toegevoegde waarde ziet in de overname van Hexacom.

“In de ICT markt is schaalvergroting een absolute noodzaak”, zeggen Patrick Gillis, Managing director en Bjorn Van Beeck, Business Development Manager van Hexacom. “We kennen BKM als stabiel, gezond en duurzaam bedrijf dat zowel qua cultuur en visie op de markt perfect bij Hexacom aansluit. De overname door BKM was dan ook een logische stap en de beste keuze voor zowel onze medewerkers als onze klanten.”