Bistro Margaux wordt Brasserie Julie

margauxHet sterrenrestaurant Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem, deelgemeente van Dilbeek, gaat dicht. Dat stond hoegenaamd niet in die sterren geschreven. Chef-kok Thomas Locus kreeg vorige week nog een ster in de nieuwste Michelingids. Op dezelfde locatie opent hij over twee maanden een brasseriekeuken.

Volgens Gault&Millau is Bistro Margaux met een score van zeventien op twintig het beste restaurant in de regio. Ook in de jongste Michelingids kreeg het restaurant van chef-kok Thomas Locus opnieuw een ster voor zijn culinaire klasse.

Helaas voor de fijnproevers sluit Bistro Margaux op 8 januari definitief de deuren. “Het was een geweldige ervaring. Maar nu is het tijd voor iets nieuws”, stelt Thomas Locus op zijn facebookpagina.

Eind januari start Locus met hetzelfde team een brasseriekeuken. “Met Brasserie Julie keer ik terug naar mijn roots. Ik wil het soort restaurant openen waar ik zelf graag naartoe zou willen gaan. Ergens waar je lekker kan eten aan democratisch prijzen”, zegt Locus.