De twee bouwbedrijven die betrokken zijn bij de realisatie van Sky One aan de Vaartkom in Leuven zullen het materiaal voor dit stadsontwikkelingsproject laten aanvoeren over het water. Het gaat om André Celis uit Leuven en Wienerberger uit Kortrijk. Zij gaan in zee met projectontwikkelaar Dyls uit Zaventem en de nv Vlaamse Waterweg.

Het project Sky One omvat 37 luxeappartementen/penthouses en commerciële ruimtes. Wienerberger ontwikkelde als fabrikant van keramische bouwmaterialen voor dit project een speciale gevelsteen. André Celis heeft als bouwmaterialenhandelaar sinds 2011 ervaring met watertransport vanuit Leuven.

Om de bouwmaterialen via het water aan te voeren moesten samen met de Vlaamse Waterweg oplossingen worden gezocht voor de toegankelijkheid van de werf. Er was ook meer stockeerruimtenodig.

Bij de voorstelling werden de ecologische voordelen van transport via het water in de verf gezet. Het vermindert aanzienlijk de filedruk: één binnenschip kan dezelfde vracht vervoeren als 22 vrachtwagens. Per ton vracht die over een afstand van een kilometer wordt getransporteerd, produceert een binnenschip een kwart minder CO2 dan een vrachtwagen.