binartaDe Leuvense ICT start-up Binarta introduceert een innovatief totaalconcept om zelf een aantrekkelijke website te maken. Zonder ICT kennis kunnen klanten in drie eenvoudige stappen een mobiel geoptimaliseerde website opzetten, personaliseren en publiceren.

“De gebruiksvriendelijke EDIT-mode laat toe om elke foto of tekst in de website-layout aan te klikken en direct te bewerken. Het Binarta-platform vormt een alternatief voor websites die bezoekers onvoldoende aanspreken, waarvan de inhoud moeilijk aanpasbaar is, en die onleesbaar zijn op kleinere toestellen”, zegt Lien Van Bael van Binarta. “We hebben voordelige formules waarmee bedrijven en particulieren zich professioneel kunnen voorstellen op het internet en meer klanten kunnen aantrekken. Door extreme gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijke weergave op tablet en smartphone, gaat Binarta voluit de concurrentie aan met grote, internationale website builder portals.”

Volgens Van Bael vinden veel bedrijven en particulieren hun website te duur en het aanpassen van de inhoud te omslachtig. “Een steeds belangrijker probleem is dat veel websites onvoldoende aantrekkelijk en leesbaar weergegeven worden op tablets en smartphones”, zegt Van Bael. “Ons concept scoort door ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid, mooie mobiele weergave en betrouwbare website-technologie inclusief Google optimalisatie.”

“De achterliggende web-technologie is betrouwbaar en actueel. Het platform wordt continu verbeterd en uitgebreid, zodat de websites en het beheersysteem steeds up-to-date blijven”, zegt Van Bael. “De hosting omgeving in de cloud kan alle uitdagingen aan op het vlak van prestaties en bezoekerspieken. Als klanten specifieke website-ontwikkelingen wensen, staan ervaren ICT teams klaar om klant- specifiek projectwerk te realiseren en te integreren in de website.”

Jelle Winters en Bert Janssens, de oprichters van smartphone-reparatiedienst iFixers, zijn pilootklant van Binarta. “Het Binarta-platform vormt voor ons het geraamte van een kwaliteitsvolle website waarop we enkele klant-specifieke ontwikkelingen hebben laten toevoegen”, zeggen de ondernemers. “Dit omvat grafische aanpassingen, blog, catalogus en zoekmachine-optimalisatie. Bezoekers overrompelen onze website: 20.000 Facebook likes en 850.000 pageviews op jaarbasis, waarvan 51% mobiele gebruikers. De massale toeloop draagt bij tot een stevige toename in ons zakencijfer. We hebben nu acht voltijdse werknemers in dienst en sinds kort ook een tweede winkel. Binarta beantwoordt aan de behoefte van bedrijven en particulieren die zoeken naar een aantrekkelijke website die ook prima werkt op alle mobiele toestellen.”

Wie meer wil weten, kan terecht op de website van Binarta.

binarta.com