binartaDe ICT startup Binarta uit Leuven kreeg een kapitaalinjectie van 291.000 euro voor zijn innovatieve website-platform www.binarta.com.De kapitaalinjectie bestaat voor 45 procent uit een subsidie van het agentschap voor innovatie door wetenschap en technologie (IWT). Binarta kreeg de steun als KMO-innovatieproject. De overige 55 procent vertegenwoordigt een investering van thinkerIT, de eigenaar van Binarta. Binarta zal het kapitaal investeren in onderzoek en ontwikkeling om de verdere uitbouw van zijn website-platform en de wereldwijde commercialisering ervan te ondersteunen. Zo wil Binarta succesvol concurreren met grote, internationale ‘website builder platforms’. Eerder werd Binarta door een internationale jury aanvaard voor het Booster Academy Programma van Deloitte.

Binarta werd in 2014 opgestart door een team van vijf gedreven jonge ICT professionals, één voor één experten in hun vakgebied.

“We geloven sterk in ons website-platform Binarta”, zegt Suleyman Aydogan, CEO van Binarta en thinkerIT. “We zijn verheugd over de erkenning van Deloitte en het IWT, hetgeen de innovatiekracht en het hoog-technologische karakter van Binarta onderlijnt. Door onze ‘Made-for-Mobile’ strategie hebben we met Binarta een sprong gemaakt op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, mobiele weergave en betrouwbaarheid van de website-technologie inclusief zoekmachine optimalisatie. Bovendien biedt Binarta gebruikers een all-in-one oplossing inclusief hosting, updates en ondersteuning, wat hun tijd, geld en moeite bespaart.”

Trendsetter in mobile

‘Mobile first’ is de strategie die Binarta van bij de start consequent hanteert. Begrijpelijk, gezien er vandaag reeds meer mobiel gesurft wordt dan via vaste computer. “Sinds kort speelt ook Google resoluut in op deze trend door mobiel-geoptimaliseerde websites te belonen met een hogere ranking in zoekresultaten”, zegt Suleyman Aydogan. “We beantwoorden hier volledig aan, waardoor meer mobiele surfers terechtkomen op Binarta websites en er sneller informatie terugvinden. Binarta gaat nog een stap verder door gebruikers de mogelijkheid te bieden hun website volledig mobiel op te zetten en aan te passen. Dit wordt door iedereen geapprecieerd, niet in het minst door de stijgende populatie in groeilanden die alleen beschikken over een tablet of smartphone. In deze markten vormt Binarta een wereld van verschil.”

Met Binarta kunnen smartphone gebruikers zonder apps een mobielvriendelijke website integraal opzetten en personaliseren via hun browser zonder enige ICT-kennis Het Software-as-a-Service (SaaS) platform is volledig ‘mobile first’ georiënteerd, waardoor het optimaal beantwoordt aan de wensen van de sterk groeiende groep tablet en smartphone gebruikers. De kapitaalinjectie laat Binarta toe om sneller uit te breiden en internationaal door te breken. Binarta is reeds beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.