Bimmo verwerft Dansaert Park

DansaertparkHet retail park ‘Dansaert Park’ in Groot-Bijgaarden maakt voortaan deel uit van de vastgoedinvesteringsmaatschappij Bimmo nv van Johan De Bie. Die kocht het over van vastgoedfonds ‘First Retail International’ (FRI) van Mitsika Reim.

Het retailpark met een winkeloppervlakte van zowat 8.300 vierkante meter en 240 parkeerplaatsen ligt langs de Robert Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden. Het winkelpark werd geopend in april vorig jaar en is volledig verhuurd aan in totaal tien handelszaken: McDonald’s, Jims Fitness, Ava, Hunkemöller, JBC, Torfs, Zeb, E5-Mode, Bio Planet en Pizza Hut. Door de ontwikkeling van het Dansaert Park en het bijhorende KMO-park werden 120 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Mitiska startte met de voorbereidingen van het project in 2008.  “De ontwikkeling van het Dansaert Park is een mooi voorbeeld van een gemengde ontwikkeling waarbij, in overleg met alle stakeholders, werd ingespeeld op een concrete vraag naar zowel grootschalige handelszaken als kleine nieuwbouw KMO-ruimten en dit in een geïntegreerd en goed ontsloten project op een leefbare schaal”, zegt Jan Du Bois, directeur België bij Mitiska Reim. “We zijn tevreden dat het retail park, dat een groot succes kent en stilaan op kruissnelheid komt, een nieuwe eigenaar krijgt met een achtergrond en know-how in retail en een lange termijn investeringsvisie.”

“De aankoop van Dansaert Retail Park past volledig in de strategie van de Bimmo Groep om verder complete retail parken te ontwikkelen en erin te investeren”, zegt Johan De Bie, eigenaar en gedelegeerd bestuurder van Bimmo nv.

“Aangezien Bimmo gegroeid is uit de oprichting van de doe-het- zelf zaken Selfmade, nu aangesloten bij Hubo, de tuincenters Tuincomfort en de speelgoedwinkels Fun, is de aankoop van een bijkomend park, met voornamelijk winkels uit de fashion-branche, een gepaste diversificatie in de uitbreiding van haar huurders. Hetgeen een verdere evolutie is in het aantrekken van enseignes uit een zo breed mogelijk aanbod, welke de laatste vijftien jaar door Bimmo werd gerealiseerd.”