bike en coJos Bosmans is de nieuwe voorzitter van Bike&Co. De coöperatieve vennootschap voor bedrijfsfietsen is goed en wel uit de startblokken geschoten. Dat is mede de verdienste van Jos Vandikkelen, die enkele maanden als interim-voorzitter fungeerde. Met Jos uit Haacht en Jos uit Leuven kent Bike&Co in de opstartfase een sterk Vlaams-Brabantse inslag.

Bike&Co werd in juni van dit jaar opgericht door veertien vennoten. In Vlaams-Brabant traden twee sociale fietsondernemingen toe: Groep Intro (met vestigingen in Asse, Halle, Vilvoorde en Londerzeel) en VELO uit Leuven. Jos Vandikkelen, directeur van de vzw VELO, gidste als eerste (interim-)voorzitter Bike&Co door de opstartfase.

“Bike&Co ontstond vanuit de vzw Fiets&Werk, de koepel van sociale fietsondernemingen. Vanuit een sense of urgency zijn we de sector meer commercieel gaan benaderen. We bieden service rond bedrijfsfietsen aan bedrijven met verschillende vestigingen in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vandikkelen.

Vroeger moesten bedrijven uit Leuven, Oostende en Antwerpen op drie niveaus onderhandelen. Nu is er voor alle bedrijven één aanspreekpunt, één prijs en één kwaliteitsniveau. Bike&Co is een zeer commerciële activiteit. De start verliep vrij vlot. De vennoten maakten goede afspraken. Met ons aanbod hebben we een markt aangeboord die nog niet bestond. Met ons nicheproject kunnen we bedrijven op een kwalitatieve en administratieve manier verder helpen.”

Vandikkelen blijft zetelen in de raad van bestuur. De (onbezoldigde) voorzittersstoel wordt ingenomen door Jos Bosmans (65), die tot voor kort een accountantskantoor leidde in zijn woonplaats Haacht. Hij heeft veel ervaring met sociale projecten. “Bike&Co is het juiste initiatief op het juiste moment”, stelt Bosmans.