Bij Sylvania in Tienen wordt weer gewerkt

sylvaniaBij Sylvania in Tienen wordt sinds dinsdag weer gewerkt. Bij de lampenfabrikant was er een werkonderbreking van twee dagen na de aankondiging van de sluiting van de productieafdeling. Voorlopig werden geen acties gepland.

De directie van de fabriek, die eind vorig jaar werd overgenomen door het Chinese Feilo, besliste vorige vrijdag tot sluiting van de productie wegens het geconsolideerd verlies dat de jongste jaren alsmaar groter werd, ondanks verschillende maatregelen om die toestand te verbeteren. “Er zijn geen redenen om in de nabije toekomst een herstel te verwachten”, zegt het management van Feilo Sylvania Lighting Belgium.

De werknemers mochten vrijdag en maandag thuis blijven. Van de 200 personeelsleden verliezen er 170 hun baan. De sfeer is gelaten, maar de verslagenheid van eind vorige week zindert nog na.

De vakbonden hadden dinsdag een eerste informeel contact met de directie over de sluiting. Tijdens een personeelsvergadering werd uitleg gegeven over de wet-Renault. De echte onderhandelingen starten op vrijdag 9 december.