“Een mededeling van punten van bezwaar is geen finale beslissing.” Dat zegt AB InBev in een reactie op de beschuldiging van de Europese Commissie over machtsmisbruik. De Leuvense brouwer is bereid om verder constructief mee te werken aan het onderzoek.

De Europese Commissie beschuldigt AB InBev van machtsmisbruik op de Belgische markt. De Leuvense bierreus heeft zijn dominante positie op de Belgische biermarkt misbruikt om de invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden door supermarkten en groothandelaars te belemmeren.

“Reageren op de mededeling van eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager over sommige vermeende praktijken op de Belgische biermarkt zou niet geschikt zijn”, stelt AB InBev in een korte reactie.

“Wij hebben constructief meegewerkt met de Europese Commissie sinds het onderzoek aangekondigd werd in juni 2016. Deze aankondiging van de Commissie is een procedurestap. Een mededeling van punten van bezwaar is geen finale beslissing in deze zaak.”

“De naleving van de regels is heel belangrijk voor AB InBev. Integriteit en ethiek zijn deel van onze kernwaarden en vervat in onze bedrijfscultuur.”